«Душі тривоги» до 78-ї річниці з дня народження Михайла Любивого сучасного українського літератора, прозаїка

Наше славне місто Полтава славиться не тільки своєю історією, природними та архітектурними пам’ятниками, але й талановитими, працелюбними, творчими людьми, які є окрасою і славою полтавського краю, нашою гордістю.

До таких людей належить сучасний український літератор – поет, прозаїк, Заслужений журналіст України, голова Полтавської спілки літераторів Михайло Григорович Любивий.

 21 листопада йому виповнюється 78 років, з чим ми і вітаємо:


Хай по життєвій, творчій ниві

Росте зерно достатку і добра.

Щоб Ви були здорові і щасливі,

Щоб доля дарувала довгії літа.

Успіх завжди приходить до тих, хто самовіддано трудиться, займає активну життєву позицію, хто ерудований, закоханий у свою справу.

Писати Михайло Григорович почав ще навчаючись в школі, очевидно, через природне мистецьке обдарування. Свого першого вірша надрукував у Шишацькій районній газеті  і це стало визначальним  у виборі професії.

 Із грудня 2011 року  очолює Полтавську спілку літераторів, є учасником багатьох колективних збірок поезії та прози.

Ø Лауреат  регіональної літературно-мистецької премії імені Володимира Короленка,

Ø лауреат кількох обласних поетичних конкурсів,

Ø за творчістю поета розроблено урок, що увійшов до методичного посібника «Уроки літератури рідного краю», виданого вчителькою гімназії № 4 м. Полтави Раїсою Назаренко.

Заслужений журналіст України, володар найвищої нагороди Національної спілки журналістів України «Золота медаль української журналістики» Михайло Любивий славиться своїм поетичним словом, гумором, сатирою, творами для дітей. Деякі вірші переведено на болгарську, німецьку, польську мови.

Більше двох десятків віршів покладено на музику відомими українськими композиторами.

 Кращі його пісні продиктовані коханням – палким і пристрасним, світлим і ніжним,  вони звучать по радіо і хвилюють душі людей у виконанні

Ø народного артиста України  Віктора Шпортька,

Ø Олексія Похвали,

Ø Ігоря Години;

Ø композитора і виконавця (Машівка) Віктора Неумивако,

Ø композитора (Шишаки) Надії Біленької,

Ø заслуженого працівника культури Валентини Луценко та інших.

Деякі вірші Михайла Любивого поклав на музику відомий полтавський композитор Володимир Раковський.

На творчість поета надихає саме життя, він пише про все, чим живе сам. А своєю невтомною творчою працею, чудовими книгами завоював гарячу любов до людей та широке читацьке визнання.

Нехай ще багато років зворушують неповторним ліризмом його вірші та пісні. І муза частіше заглядає до його оселі, зігріваючи життя  натхненням і високими пориваннями…

Михайло Григорович частий гість центральної міської бібліотеки. Він автор  поетичних і прозових збірок та упорядник колективних.  Всі свої авторські книги письменник  подарував нашій бібліотеці. Тож, запрошуємо всіх бажаючих до нашої книгозбірні більш детально познайомитися із творчістю нашого відомого літератора Михайла Любивого.

Коментарі