Корисні властивості яблук: що потрібно знати

              21 жовтня любителі яблук у всьому світі відзначають Всесвітній День яблук.

 Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Восени багатий врожай яблук символізує достаток та благополуччя української родини.

Чим корисні яблука – цілющі властивості одного з найсмачніших та найдоступніших українських фруктів.

Яблука – це справжня скарбниця вітамінів, мікроелементів та інших корисних для організму речовин. Вони сприяють його омолодженню, зміцнюють імунітет та позитивно впливають на обмінні процеси.

Корисні властивості яблук

 

Яблука знижують холестерин


          У яблуках міститься велика кількість пектину, який при регулярному вживанні допомагає прочистити судини та суттєво зменшити рівень холестерину.

Яблуко, з’їдене зі шкіркою, здатне знизити холестерин на 19%. Щоб отримати аналогічний ефект від зеленого чаю, доведеться випити аж 5 чашок.

 

Яблука покращують стан шкіри

Вітамін С, на який багаті яблука, надає шкірі природного сяйва, а вітаміни групи В допомагають боротися з акне та чорними цятками.

Аби ефект був ще більшим, варто не лише їсти ці фрукти, але й робити з них маски для обличчя. Для цього змішай рівні частини натертого яблука і меду. Нанеси на обличчя, потримай на 10 хвилин та змий без гелю для вмивання.

 


Яблука для схуднення

Яблука – відмінний засіб для схуднення. Вони містять лише 47 ккал на 100 грамів і багаті на клітковину. Щоденне вживання цих фруктів допомагає нормалізувати метаболізм.

А головне – яблука містять речовини, що заважають вуглеводам перетворюватися на жири. Саме цим і пояснюється ефективність яблучних дієт та розвантажувальних днів.

 

Яблука зміцнюють імунітет

Чотири кислих яблука повністю покривають добову норму вітаміну С. Завдяки цьому вони є чудовим засобом для профілактики інфекційних захворювань і мають потужну протизапальну дію.

Також яблука здатні врятувати від авітамінозу, підвищують рівень гемоглобіну та беруть участь у синтезі колагену.

 


Яблука захищають щитоподібну залозу

У яблуках міститься велика кількість йоду, саме тому їх варто вживати для профілактики захворювань щитовидної залози.

Також цей елемент сприяє покращенню ефективності розумової праці.

Яблука: протипоказання і застереження

 

З обережністю варто вживати яблука людям із виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, гастритом та холециститом.

Також варто уважно ставитися до вживання яблучних кісточок. Вони містять глікозид амигдалина, який у шлунку перетворюється на отруйну синильну кислоту.

Безпечно з’їдати не більше 5 зерняток в день.

Коментарі