Маніпуляції в медіа: як не зловитися?

В сьогоднішньому морі, навіть океані інформації людина потребує надійний компас, який допоможете орієнтуватись. Це стосується абсолютно кожного. Бо інформаційний потік навколо нас збільшується щоденно і розібратися в ньому непросто навіть для професіоналів. Таким компасом є знання і навички з медіаграмотності.

Медіаграмотність потрібна всім і кожному, не тільки старшому поколінню, яке виросло в умовах дефіциту інформації, але й також новому поколінню, яке з новітніми інформаційними технологіями на «ти». Медіаграмотність сьогодні належить до таких базових навичок людини як вміння читати, писати, рахувати.

Бібліотекарі книгозбірні пропонують ознайомитися з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою у відео-уроці «Маніпуляції в медіа: як не зловитися?». Головне завдання цього відео-уроку полягає не в тому, щоб сказати, якими потрібно користуватися ЗМІ (що читати чи дивитися), а навчитися не підпадати під вплив пропаганди, допомогти не стати жертвами маніпуляцій, які ведуть до паніки, ненависті і різних страхів.

Якщо навчити громадян простих і корисних навичок аналізу інформації, то вони самі зможуть встановлювати надійність своїх джерел новин, а також формуватимуть попит на правдиву інформацію і зможуть самостійно протистояти пропаганді, брехні та маніпуляціям.



Коментарі