Феномен творчості Оксани Забужко

Сьогодні святкує свій день народження українська письменниця, поетка, публіцистка, філософиня та активна громадська діячка – Оксана Забужко.

Ім’я Оксани Стефанівни Забужко широковідоме в інтелектуальних колах і не тільки.

Оксана Забужко у своїх творах звертається до тем національної ідентичності, історичної пам’яті та гендеру. Не чужа для письменниці тема української культури та культури загалом. У 90-роках навіть викладала україністику в трьох університетах США: Пенсільванському, Пітсбурзькому та Гарварді.

Оксана Забужко та її книги відомі не тільки в Україні, а й поза її межами. Переклади її творів виходили у багатьох країнах: Болгарії, США, Франції, Ірані, Швеції та інших. Загалом її книжки перекладалися понад 20 мовами. Також Оксана Забужко є авторкою «Польових досліджень з українського сексу» – найбільш перекладеного сучасного українського твору Чимало творів письменниці стали мотивами до театральних вистав, лягли в основу сценарії до фільмів, а поезія – поставлена на музику.

Тож колектив нашої бібліотеки вітає  дивовижну, незрівнянну, чарівну, харизматичну жінку з днем народження! Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, невичерпних  життєвих сил, натхнення й успіхів у роботі  та реалізації усіх планів і задумів. Нехай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення. Нехай збуваються всі Ваші мрії та сподівання, нехай кожен день Вам приносить тільки радість, а життя Ваше буде щедрим і багатим на добро!  





Коментарі