Рей Бредбері : Той, хто написав майбутнє

2. Писати перші оповідання почав в 12 років. До 20 років він твердо вирішив, що стане письменником.

Рей Бредбері - автор близько 400 літературних творів різних жанрів. На думку критиків, Бредбері є унікальним явищем в американській літературі.

Головна ідея творів Бредбері - гуманістична тема боротьби Добра із Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством.

В наш час ім'я Рея Бредбері знайоме кожному. Книги письменника з задоволенням читають як юні так і дорослі читачі.

Тому працівники нашої бібліотеки підготовили 7 цікавих фактів з життя Рея Бредбері.

1. Рей Бредбері мав унікальну пам’ять. За його словами, він пам’ятав все, що почув і побачив, чи не з моменту народження. Пізніше з такою ж легкістю він запам’ятовував все прочитане.

3. У 1938 році в Лос-Анджелесі Рей закінчив середню школу. Не навчався в коледжі через фінансові проблеми. Однак він постійно займався самоосвітою. Так, з дитинства він ходив в бібліотеку, де проводив 3 дні на тиждень. 

4. Бредбері не користувався комп’ютером, а свої тексти набирав старою друкарською машинкою.

5. Рей Бредбері якось признався, що  все життя мріяв одного разу полетіти на Марс, можливо, тому деякі його твори були пов’язані з колонізацією інших планет. У своїх інтерв’ю письменник не раз заявляв, що будь-які технічні нововведення, крім космічних кораблів, викликають у нього паніку.

6. Все своє життя Бредбері жив з однією жінкою — Маргарет Макклур. Вона працювала цілими днями, щоб Рей міг залишатися вдома і працювати над книгами. Її руками було набрано перший екземпляр «Марсіанських хронік». Їй же і була присвячена ця книга. Разом вони прожили все життя.

7. Всесвітньо відомим Рея Бредбері зробив в 1953 році його роман-антиутопія «451 градус за Фаренгейтом» про тоталітарне суспільство, в якому книги підлягають спаленню. Цей роман був в 1966 році екранізований режисером Франсуа Трюффо.

Коментарі