Неймовірні пам'ятники читачам та книгам

Книги є невід'ємною частиною суспільства і кожної людини зокрема. Вони зберігають у собі мудрість і знання цілих поколінь, містять відомості про події, що відбулися в історії розвитку людства.
Людина знайомитися з книгами в ранньому дитинстві, і вони супроводжують його все подальше життя, допомагаючи отримати знання і розібратися з важкими життєвими питаннями, відкриваючи вікно в новий незвіданий світ.
Важливі будь-які книги, якої області та сфер знань вони не стосувалися. Історичні розповідають про наших предків, війнах, повстаннях, є своєрідним путівником у століття.
Навчальна і технічна література дозволяє почерпнути знання про різні науках і дисциплінах, пізнати навколишній світ і процеси, що відбуваються в ньому. Художні книги змушують нас робити дивовижні подорожі, переживати найцікавіші пригоди разом з їх героями.
Люди завжди високо цінували книги і їх роль у розвитку людини, тому в деяких містах навіть встановлені пам'ятники книгам. Пропонуємо помилуватися самими незвичайними з них.
Оця босонога красунечка прикрашає собою м. Крайстчерч у Новій Зеландії.
А ця скульптура в Китаї наглядно демонструє вагу знань.
Дуже символічним є пам’ятник «Читач» в Єревані – на перший погляд просто стопка книг, насправді ж це сходи, верхня частина яких – це крісло, посісти місце в якому може будь-який  відвідувач. Над кріслом встановлена лампа, яка, за задумом автора, символізує Читача – «Світлу голову», схилену над книгою.





Не віскі та стріляниною єдиними. Такого висновку можна дійти, споглядаючи цього заглибленого у читання ковбою з Техасу.
Поважали читання і у середньовічній Англії – ось такі читаючі матрони прикрашають парк маленького англійського містечка Уеллс в графстві Сомерсет.
А цей своєрідний пам’ятник Читачу встановлений в Сінгапурі.












Пам’ятник читаючий дівчинці в Мадриді відображає світ фантазій, в який переносять книги. Насправді, це символ інтелектуального навчання жінок, присвячений Кларі Кампоаор, активістки за права жінок (це мабуть ім’я Клара зобов’язує). 
Оригінальний пам’ятник Читачу примушує шукати сенс та трактувати символи і абстракції відвідувачів німецького міста Дармштадт. Спробуйте і ви.
А що ви побачите у цій гротескній композиції «Незважаючи на історію»? Цей пам’ятник книзі встановлений у Лондоні.
Ось ще забавна скульптура на острові Мавп у Китаї. Зверніть увагу, на чому сидить цей шимпанзе.
Схожий задум – такий собі «ботан» з величезною головою на стопці книг в Кореї. Очевидно, що на відміну від мавпи, він таки прочитав усі ці книжки.
Є й такі читачі – ця витончена статуя з парку в чеському місті Рожнові.
Отже, як бачите, поціновувачі книг є в усіх куточках планети. Читаймо разом!

Коментарі