7 цікавих фактів про Артура Конан Дойла у день Шерлока Холмса



Сер Артур Конан Дойл, творець "Шерлока Холмса", народився у такий день у 1859 році. Тому багато шанувальників 22 травня називають "Днем Шерлока Холмса". Ви можете знати Конана Дойла через його знамениті детективні історії, в яких представлені Шерлок або його історичні новели з бригадиром Джерардом як головним героєм.
Але ось список із 7 цікавих і маловідомих фактів про автора, про які ви, мабуть, не знали про нього. Чому ми склали цей список? Деякі аспекти життя Конан Дойла настільки приголомшливі, що вони будуть розважати шанувальників так само, як і його історії про Шерлока:
7) Спочатку Конан не був частиною прізвища автора. Він прийняв його після закінчення школи і зберігав його до кінця життя.
6) Конан Дойл настільки захопився магією, духовністю та паранормальним полем, що навіть завів дружбу з Гаррі Гудіні. Конан Дойл та Гудіні вперше познайомилися в 1920 році, під час мандрівного туру Англією. Гудіні був із задоволенням дізнатися, що є хоча б одна розумна людина, яка вірила в спіритуалізм і знайшла цю людину в своєму другові Конан Дойлі.
Автор був переконаний у цінності руху до світу і відмовився від більшості своєї прибуткової письменницької кар’єри, щоб читати лекції про спіритуалізм у всьому світі. Він також виявив, що знання Гудіні про духовний світ настільки ж величезне, як і його власне, хоча їхнє ставлення відрізнялося. Двоє пізніше закінчилися відносинами, коли Гудіні почав викривати екстрасенсів.
5) Живучи в Саутсі, Дойл грав футбол як воротар аматорського клубу Портсмутської асоціації, під псевдонімом AC Smith. Дойль також був захопленим крикетом, і між 1899 і 1907 роками він грав 10 матчів першого класу за Крікетський клуб Мерілебон (МКК).
4) Дойл дуже хотів стати солдатом і битися в Бурській війні 1880-х років. Причиною, чому він не міг стати солдатом, було те, що він був занадто товстий. Натомість він пішов добровольцем як корабельний лікар і відплив до Африки.
3) Автор ділиться своїм днем ​​народження (22 травня) з відомим композитором Річардом Вагнером, актором Лоренсом Олів'є, співачкою Морріссі, моделлю Наомі Кемпбелл та тенісисткою Новаком Джокович.
2) Він не був великим шанувальником свого найвідомішого твору "Шерлок Холмс" і через кілька років йому набридло. Після того, як персонаж був убитий у 1893 році, йому довелося воскресити його через 10 років через суспільний попит та фінансові мотиви. Раніше він сказав другові: "Я не міг би його оживити, якби я, принаймні, не роками, бо в мене була така передозування його, що я відчуваю до нього так само, як і до пате де-фуа-гра, з яких я одного разу з'їли занадто багато, так що його ім'я викликає в мене жорстоке почуття донині ».
1) То, як він помер, було майже як у фільмі: Дойл помер 7 липня 1930 року у своєму саду, схопившись за серце однією рукою і тримаючи квітку в другій. Його дружина була присутня, і останні слова були їй: "Ви прекрасні".

Коментарі