Права людини крізь призму сучасності

Кожне суспільство виставляє для людей певні права і обов’язки. Закони, як правило, залишаються незмінними в частині основних засад життя людини.

Всі люди мають права. Права не можна відібрати - ніхто не має права позбавити прав іншої людини або порушити ці права. Права є у всіх людей. їх не потрібно купувати, заробляти. Права ніхто не дає, людина отримує права від народження. Ми - люди, і ми всі рівні, а значить у нас у всіх однакові, рівні права. Право охороняється і забезпечується державою.

Права громадян України узаконені в Конституції - основному законі нашої країни.

З першого дня вторгнення росія порушує правила ведення війни і норми міжнародного права та масово чинить воєнні злочини та злочини проти людяності, вбиваючи цивільних, руйнуючи інфраструктуру та депортуючи населення. Російські окупанти не припиняють свій безжалісний терор мирних громадян України та продовжують обстріли цивільних об’єктів, зухвало порушувати основоположні права людини, право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожному.

Та  ми  боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільними людьми на своїй землі, бо  тільки права людини дозволяють зберегти індивідуальність, неповторність, в тому числі національну і релігійну. Відділ обслуговування Центральної бібліотеки ПМТГ запрошує відвідати нашу бібліотеку та ще більше дізнатися про права людини.

 


Коментарі