"Сила Закону – сила держави" інформаційний калейдоскоп до Дня Конституції України

 



Кожна людина приходить на цей світ із правами. Заледве ти сповістив світ про своє народження, а вже маєш право на життя, на повагу до себе, право на розвиток, право на однакове ставлення, право на власність.







Всі ці права, а також обов’язки кожного окремого громадянина та суспільства закріплено в основному законі нашої держави - Конституції України. Конституція – це не просто набір правил, це найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу та дозволяє почувати себе у безпеці.

Саме про це йшла мова з юними користувачами центральної міської бібліотеки, які завітали до книгозбірні напередодні Дня Конституції України.

В ході проведення інформаційного калейдоскопу «Сила Закону – сила держави» присутні ознайомилися з цікавими фактами з історії Конституції України, переглянули матеріали книжково-ілюстративної виставки «Конституція – оберіг держави», говорили про те, хто ти як особистість, і хто ми, як народ на карті світу, яка наша точка відліку і куди маємо прямувати у правильному напрямку.




Цікавим доповненням розмови став перегляд електронної книжки братів Капранових «Конституція у коміксах».

«Конституція у коміксах» – проєкт видавництва «Зелений Пес» за підтримки Українського культурного фонду, який у легкій сучасній формі дає основи знань про Конституцію України, політичний лад, права та обов’язки.

Коментарі