Поспішай повільно...


      Міжнародний день неквапливості святкують щорічно 26 лютого. Цей день варто присвячувати справам, на які завжди не вистачає часу в будні: прогулянкам, улюбленим книгам, подорожам, близьким людям.


       Зародилось це свято в Італії, у 2007 році. 

       Асоціація «Мистецтво повільно жити» організувала це дійство під девізом «Не поспішай ― насолоджуйся моментом». Учасники асоціації запропонували 14 правил, які пропагували відмову від поспіху для створення гармонійного життя. Серед них рекомендації зранку вставати на п’ять хвилин раніше аби насолодитись сніданком, або розмова із сусідом замість звичної сварки.

       Підтримали цю ідею більш ніж у 90 містах світу. Наприклад, у Римі у цей день було започатковано «Повільний марафон». Дистанцію у 300 метрів спринтери мають подолати не менше ніж за 87 хвилин, тобто чим повільніше — тим кращим буде результат. Варто зауважити, що будь-які зупинки заборонені. А у Мілані, наприклад, виписують штрафи всім пішоходам, які занадто кудись поспішають у цей день.

        Сучасні люди постійно змушені кудись поспішати, через що часто упускають радісні моменти в житті. Напевно, така ціна прогресу. Але, хоча б іноді потрібно вміти призупинитися, озирнутися навколо, зробити щось не поспішаючи. Всесвітній день неквапливості покликаний нагадати про це.

          В цей день саме час дозволити собі трохи відпочити, змінити свої звички, не бігти за транспортом, не кидатися в гущу подій, не поспішати жити! Насолодіться неквапливістю хоча б сьогодні!
День неквапливості – це чудовий час для медитації та повільного відпочинку. Ніякої гіперактивності та активного способу життя.

  26 лютого – це день, коли можна побути равликами.

Коментарі