День матері: історія та цитати відомих людей


Є в Україні традиційне щорічне свято, присвячене найважливішій людині у нашому житті — мамі. І це зовсім не 8 березня, як думає багато людей, а День матері, котрий святкується кожну другу неділю травня.
   Коли День матері у 2018 році? Цього річ, світле свято припадає на 13 травня. І хоч воно не є державним святом (тим, що має офіційний вихідний), але все ж давно вкорінилось у традиціях нашого народу.
   День матері — не є виключно українським святом, його відзначають у безлічі країн. У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам’ять про свою матір. Анна написала зворушливі листи до державних установ, законодавчих органів і видатним особам з пропозицією один день року присвятити вшануванню матерів. Першим визнав День Матері офіційним святом штат Вірджинія у 1910 році. Через чотири роки, 1914-го, президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів. Згодом цю ініціативу підтримали інші країни і люди почали відзначати щорічне свято.
   Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

   В цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

Цитати відомих людей про маму:
1. У кожної хорошої людини за спиною стоїть мама. (Евандер Холіфілд)
2. Ти не перестанеш бути дитиною, поки у тебе є мама. (С. Джеєт)
3. Зважитися обзавестися дитиною справа неабияка. Це означає зважитися на те, щоб твоє серце відтепер і назавжди розгулювало поза твоїм тілом. (Е. Стоун)
4. Перший подарунок, який дає нам мати – це життя, другий – любов, і третій – розуміння. (Д. Брауер)
5. Мати – єдине на землі божество, яке не знає атеїстів. (Е. Легуве)
6. Мати — це саме зворушливе з усього, що є на землі. Матір — це значить: прощати і приносити себе в жертву. (Еріх Марія Ремарк)
7. Мама – це та людина, яка побачивши 4 шматочки пирога на 5-х їдців, скаже, що їй ніколи його й не хотілося. (Т. Йордан)
8. Любов матері до своєї дитини не можна порівняти ні з чим в цьому світі. Вона не визнає законів і побожності, вона наважується на все і крушить все на своєму шляху. (Агата Крісті)
9. Руки матерів виткані з ніжності — діти сплять на них спокійним сном.(Віктор Гюго)

Коментарі