Любовні романи…



Любовні романи користувалися особливим успіхом серед жіночої половини читачів у всі часи, незважаючи на події в світі, рівень розвитку техніки, пріоритети в суспільстві й інші чинники, які впливають на світогляд людей і формування їх ієрархії цінностей. 

Найчастіше читачками любовних романів є жінки – по крайній мірі, чоловіча аудиторія представлена кількома відсотками від загального числа шанувальників. Тому й автори орієнтуються виключно на свою аудиторію, використовуючи певні прийоми, сюжети і образи.

Основною характеристикою любовного роману є наявність любовної історії. Як правило, вона представлена у вигляді конфлікту між кількома головними і другорядними героями, який вирішується протягом усього роману і досягає своєї кульмінації в завершальній частині.
Обов’язковим атрибутом любовних романів є велика кількість детальних описів переживань, почуттів та емоцій головних героїв. Часто цим автори замінюють відсутність цікавого і захоплюючого сюжету, повністю зосереджуючи свою увагу на внутрішньому світі героїв, їх переживання.

Будь-який любовний роман припускає наявність декількох головних героїв, які представляють собою збірні образи «справжніх леді», мачо, джентльменів і т.д., що залежить від епохи, в якій живе автор і того, яким йому представляється сучасне суспільство. Так, якщо раніше в романах описували стриманих шляхетних джентльменів, то сьогодні серед читачів великою популярністю користуються брутальні сміливі мужні герої, які борються за свою любов і добиваються поставлених цілей. Що стосується головних героїнь, то в пошані краса, розум, кмітливість, уміння хитрощами досягати свого і бути «завойованою» чоловіком.

Жанр любовного роману буде актуальним завжди, незалежно від зовнішніх суспільних і внутрішніх літературних факторів. З плином часу цей жанр постійно зазнає різні зміни, які в основному стосуються зовнішнього вигляду героїв і їх внутрішнього світу. Але закони жанру залишаються все тими ж, як і цілі – дати можливість читачам зануритися в світ чарівної любові, пережити разом з героями хвилини радості і розпачу, провести чимало приємних годин за читанням описів пригод і суперечок.


Коментарі