«Лине слава козацька з далеких віків»


  
        На 14 жовтня припадає одразу три величних свята День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Козацтво завжди було символом невмирущості нашого народу, уособленням національного характеру, сили та мужності.
Саме до цієї дати в нашій бібліотеці підготували книжкову виставку «Лине слава козацька з далеких віків». На ній представлені книги, які розповідають про історію України, про козацьку епоху, яка надзвичайно багата подіями і героями.
      Користувачі бібліотеки,  гортаючи сторінки минулого, мають можливість поринути  у чудовий світ історії українського народу — козаччину.
   
                    Наразі ця сторінка нашої історії надзвичайно актуальна, адже звитяги козацьких полководців, блискучі перемоги запорожців у жорстоких боях, їхня любов до своєї вітчизни та незрадлива вірність побратимам є тим історичним і духовним стрижнем, що надає сили й енергії для боротьби за українську незалежність сьогодні, виховує у сучасних українців гордість за славетні здобутки нашої історії. Ми українці і повинні перш за все пам’ятати: хто ми, звідки наші корені. 
     
     Крім цього виставка містить інформацію про сучасні події в Україні. Мільйони людей вірять, що небо нашої України-матері стане мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир! Ми повинні розуміти, як важко нашим воїна знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу та віру.

     Запрошуємо Вас, шановні бажаючі, відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з літературою та періодичними виданнями, яка допоможе Вам збагатити  свої знання.

Коментарі