Біль Чорнобиля з роками не згасає

11 квітня 2016 року бібліотекарі центральної міської бібліотеки завітали до учнів 5 класів загальноосвітньої школи № 26, щоб провести час знань «Біль Чорнобиля з роками не згасає». 

26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.
Чорнобиль. Це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. І походить вона від назви різновиду гіркого полину чорнобилки.

 Наслідки аварії страшні. Це мільйони людей, які постраждали від радіації. Виведена з господарського обігу частина території України під назвою «зона відчуження» - це сільськогосподарські землі, лісові масиви та водоймища. Зона відчуження – злочинна, мертва зона, яка охоплює 2712 кв. км.
Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна і нелегка, але все дається в порівнянні. Щастя нашої днини в тому, що ми живемо, що ті, що могли ніколи не народяться після 1986 року народились, живуть і вчаться творити прекрасне.


Бібліотекарі Стегній Валентина та Цірценс  Людмила  розповіли учням про героїв Радянського Союзу:
- Володимира Правика;
- Віктора Кібенока та ін..
І вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.









Присутні також дізналися, що за ініціативою представників чорнобильських організацій розпочата робота по спорудженню  ікони «Чорнобильський спас», яка після освячення в 30-ти кілометровій зоні відчуження, буде передана Свято-Успенському кафедральному собору Київського патріархату у м. Полтава. Розпочато збір благодійницьких коштів на спорудження ікони. 4000 полтавців, які віддали своє життя в ім’я спасіння людства від ядерної чуми, ніколи не будуть забуті.


Ми віримо в те, що таке лихо більше не повториться. Хай кожен новий день сповнює наші серця миром та спокоєм. 

Коментарі