Здорове харчування (огляд книг)

Светлана Фус, Маша Сердюк «Невже це все через їжу?! Лайфхаки з правильного харчування для підлітків»

Невже це все через їжу?! Справді так багато залежить від харчування? Так. Особливо важливо дбати про раціон у підлітковому віці, адже саме в цей період організм росте максимально швидко. Познайомитися з основними секретами правильного харчування тінейджери та їх батьки зможуть у книзі «Невже це все через їжу?! Лайфхаки з правильного харчування для підлітків». Книга створена справжніми професіоналами своєї справи Світланою Фус і Машою Сердюк, які порушують не просто актуальні, а життєво важливі питання для підлітків. Вони піднімають такі боязкі теми, які діти рідко обговорюють зі сторонніми: неприємний запах із рота, підвищена пітливість, зайва вага, жовті зуби та інше. Автори надають детальні пояснення усіх процесів, які відбуваються з організмом в період дорослішання, а також діляться простими та дієвими рекомендаціями з харчування в цей період.

Головне, що подарує тінейджерам книга «Невже це все через їжу?! Лайфхаки з правильного харчування для підлітків» – краще розуміння себе, свого тіла, а також важливості любити себе, не зважаючи на недоліки!


Віктор Мандзяк «Схуднення без танців із бубном»

У своїй книзі «Схуднення без танців з бубном» відомий професійний фітнес-тренер, фахівець з індивідуальних програм тренування та харчування, популярний блогер Віктор Мандзяк цікаво й дотепно розповідає, як правильно схуднути. Автор кепкує з головних міфів про «правильне харчування», аналізує всі популярні види дієт, дає слушні поради, пропонує наукові дані, а також надсилає кожному читачеві потужний заряд оптимізму, гумору та бажання бути здоровим і діяти з вірою в себе.




Моніка Пейткс «Мія і Бруно ростуть здоровими. Що варто знати про дитяче харчування та ожиріння»

Бруно сім років, і сьогодні він сумує, бо в школі його обізвали «коровою». Хоча він зазвичай харчується так, як і інші хлопчики та дівчатка, у нього накопичується на животі жирок.І це турбує Бруно, бо він більше втомлюється, коли бігає на майданчику. Педіатр каже, що в нього ОЖИРІННЯ. Булінг? Здорове харчування? Голод у животі? Голод у голові? Ситість? Клітковина? Калорії? Спорт? Отримай якомога більше порад, щоб уникнути ожиріння! Тепер Бруно задоволений: у нього залишилося тільки трохи ЗАЙВОЇ ВАГИ. У його сім’ї всі харчуються краще й більше рухаються, вони – здорова родина!




Ліса Москоні  «Їжа для мозку. Наука розумного харчування»

Наш мозок — особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного — що він навпаки підтримує здоров’я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?




Мандзяк Віктор  «Тренер дозволяє! 50 міфів про схуднення»

Уявіть собі:солоденьке - можна.Шоколад, фастфуд,морозиво? Тренер дозволяє! Чогось більше,чогось менше. Можна солити страви, їсти по-людськи, а не пташиними порціями і навіть запивати все водою. Монодієти,харчування сонячним промінням чи що там ще вихваляють фітнес-б(л)огині-це не про схуднення! 50 міфів, що заважають позбутися черевця та боків, будуть зруйновані, а об'єми талії та стегон-зменшені. Хотіти схуднути не соромно. Соромно вірити побрехенькам про злі цукерки та підступні вуглеводи. Готові дізнатися, чому популярні дієти не спрацювали? І не ховайте далеко вузькі джинси, що їх придбали для стрункішої версії себе...



Карі Надо, Слоан Барнетт «Прощавай, харчова алергіє! Як нові наукові підходи до «перенавчання» імунної системи позбавляють поширеної хвороби XXI століття»

Карі Надо та Слоан Барнетт презентують нову програму профілактики, діагностики й усунення харчової алергії. Йдеться про імунотерапію - інноваційний напрямок у лікуванні цієї поширеної хвороби XXI століття, який дає змогу поступово "перенавчити" імунну систему, примусити її сприймати горіхи, пшеницю, яйця, молоко та будь-яку іншу їжу, здатну викликати руйнівну алергічну реакцію, як абсолютно безпечні харчові продукти. Відтепер діти і дорослі, які страждали на цю недугу та єдиний спосіб яких врятуватися від пов'язаних із нею смертельних загроз полягав у повному уникненні алергенної їжі, зможуть мати цілком повноцінне життя.

Коментарі