Містичний український нуар Андрія Кокотюхи з полтавським колоритом

Вийшла третя книга детективної серії Андрія Кокотюхи “Павутиння мороку”. Автор продовжує писати про загадкові вбивства в атмосфері нуару та української містики. Цього разу події розгортаються у місті Полтаві.

Працівник полтавської філії банку з гарною репутацією виявився шахраєм і втік. Справа нудна, рутинна, і Лора Кочубей береться за неї лише через нагоду поміняти оточення. Але невдовзі знаходять труп, і тепер шахрая вже підозрюють у вбивстві спільника. Далі несподіваний поворот: убитий напередодні смерті отримав на смартфон загадкову погрозу – чорну піратську мітку з написом “Вирок”. Відтак виявляється, що схожі мітки отримали ще кілька людей. Таксист, коханка бізнесмена, лідер молодіжної кримінальної групи… Єдине, що їх пов’язує, – вони скоїли злочин і уникнули кари. Та чому чорна мітка приходить і Лорі? Смілива слідча наражає себе на небезпеку, але не припиняє шукати реальних злочинців, які ховаються за завісами забобонів, легенд і чар.

Читачам книги цікаво мандрувати разом з дійовими особами Полтавою: затишними вулицями Пилипа Орлика та Павленківською, полюбуватися чудовим краєвидом біля Білої Альтанки, побувати на дільничій станції Полтавської Південної залізниці, а також у передмісті Лісок.

Історія сподобається книголюбам, які цінують хитросплетіння загадок і несподівані повороти сюжету. Серія “Павутиння мороку” отримала високі оцінки від читачів як і за роботу письменника, так і за приємне оформлення.

Книга Андрія Кокотюхи “Павутиння мороку” чекає на своїх шанувальників у центральній бібліотеці ПМТГ.



Коментарі