Літературно-краєзнавчий фуршет «Люблю тебе, моя Полтаво!»


     Полтава – це величезний музей під відкритим небом, де кожен метр – свідок історичних подій. Славу міста, любов до міста хочеться донести до людей через книги, бо саме книги висвітлюють минуле і сьогоднішнє життя. З цією метою у нашій бібліотеці представлений 

літературно-краєзнавчий фуршет «Люблю тебе, моя Полтаво!»

який привертає увагу різнобарв’ям книг про рідний край. Матеріали виставки розставлені не на стелажі, як звичайно, а на столах. Назви розділів нагадують фуршет, тільки літературний.

     Книги першого розділу «Пізнавальний гарнір» розповідають про духовне і вічно молоде місто, слава про яке розходиться близькими і далекими світами.
З Полтавою пов’язане життя і діяльність багатьох митців – композиторів, як і тих, хто тут народився, так і тих, кого життєва творча доля привела в наш край. Композитори, музиканти, співаки втілюють свої творчі здобутки у вінок сучасної Полтавської культури. Саме це висвітлюють книги розділу «Музичний коктейль».

    
    Про край пісень і легенд, край письменників і поетів, край мислителів і учених, чиї імена перлами сягають у скарбниці світової мудрості, розкажуть книги розділів «Десерт антидепресант», «Фольклорний пудинг» та «Канапе».

    Основним завданням виставки є виховання любові і дбайливого ставлення до рідної землі – своєї маленької батьківщини, її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, поезії, любові до рідної природи.

     Нема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась і виросла. Щоб по-справжньому любити свій край, його слід добре знати, вивчати його історію, культуру. Отримати відомості про Полтаву допоможе література, представлена на виставці, адже сила книги безмежна. 


   Шановні користувачі центральної бібліотеки! 
Запрошуємо Вас ознайомитися із матеріалами книжкової виставки. 




Коментарі