Соборна. Вільна. Самостійна.

Щороку 22 січня українці відзначають одне із найважливіших свят, що нерозривно пов’язане зі здобуттям незалежності. Це - День Соборності України. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Про це говорили учасники інформаційної години «Соборна. Вільна. Самостійна»,  що відбулася з нагоди відзначення цієї важливої події в Центральній бібліотеці Полтавської МТГ.

Присутні ознайомилися з рядом цікавих  фактів про День Соборності та  переглянули тематичний відеоролик. А ще – говорили про перше  національне військове формування у XX столітті - добровольчий легіон Українських січових стрільців, та , зокрема, про пісню “Ой, у лузі червона калина”, яка була голосом Українських січових стрільців, а у 2022 році стала символом боротьби українського народу за свою свободу.

На закінчення заходу всі з задоволенням взяли участь в українознавчій вікторині.




Коментарі