Бібліотечними шпальтами

Пропонуємо вам відправитись в літературну розвідку сторінками нечитаних книжок. Історії, що надихають, мотивують та стовідсотково покращують настрій — вже на полицях нашої книгозбірні.

«Ажнабія на червоній машині»

Марина Гримич

Словом «ажнабія» називають в арабських країнах іноземок. Дія роману Марини Гримич відбувається в сучасному Лівані, відомому своїм міжконфесійним розмаїттям, і перегукується з середньовічними арабськими оповідками з «Тисячі й однієї ночі». В центрі сюжету опиняються дві ажнабії-українки — Павлина, заміжня за сунітом Ахмадом, та Віра (лагідно — Вірунчик), дружина шиїта Жаввада. Павлина береться допомогти Жавваду порозумітися з дружиною, однак та несподівано зникає, і в пошуках Вірунчика Ахмад, Жаввад, Павлина, а також таємничий дуруз Зіяд, що несподівано приєднався до компанії, об’їжджають червоною машиною увесь Ліван. 

Книга пронизана делікатним гумором, який допомагає уявити специфіку міжетнічних шлюбів на Близькому Сході і розкрити секрети міжконфесійного та міжкультурного порозуміння.

«Весілля Настусі. Роман про подорож додому»

Ольга Богомаз

2016 рік. Брат із сестрою зі столиці вирушають на весілля сестри. Настуся живе із матір'ю на півночі Донеччини, де ще зовсім нещодавно тривали бої. Олег і Яра не надто прагнуть повертатися у рідне містечко — стосунки з матір'ю в обох не найкращі, а все навколо нагадує про складне дитинство та смерть батька-художника.

«Весілля Настусі» — це подорож на Донеччину в круговерті нових і давніх знайомих, несподіваних втрат і відновлених спогадів, які допоможуть краще зрозуміти, ким ти є і що тобі насправді потрібно.

«Авантюра : жіночий детектив із львівською душею»

Ольга Ваккаус

Спокійне, розмірене життя вчительки музики раптом різко змінюється... Жоден із нас не застрахований від невипадкових випадковостей, навіть якщо й не схильний до авантюр.

Книжка сучасна і за стилем, і за змістом. Сюжет захопливий. Жіночий детектив — це круто! Це не зовсім звично. Прочитайте — переконаєтесь. Для широкого кола поціновувачів гостросюжетного чтива.

«Мости округу Медісон»

Воллер Р. Дж.

Закохайтеся в один із найпопулярніших романів усіх часів — легендарну історію кохання, яка стала улюбленим фільмом із Клінтом Іствудом та Меріл Стріп у головних ролях.

Вона - дружина фермера і мати двох дітей. Він - самотній фотограф, який весь час мандрує світом і вважає себе за останнього ковбоя. Вони зустрілися цілком випадково і відразу зрозуміли, що шукали одне одного з давніх-давен. А знайшовши - розлучилися навік. Доля подарувала їм лише чотири дні, і за цей короткий час вони встигли прожити ціле життя, сповнене найяскравіших митей.

"Мости округу Медісон" - не просто любовний роман. Це історія людей, які з двох "я" створили нову істоту "ми" і відтоді вже не існували поза нею.

«Не сумуй»

Людмила Волок

У житті Тіни все летить шкереберть. Завчасно повернувшись додому, вона застає чоловіка з коханкою. Як за рятівну соломинку жінка хапається за спогади про своє велике кохання - Артема. Тіна впевнена: зустріч із ним допоможе їй склеїти розбите серце. Однак життя підкидає нові негаразди: на роботі конфлікт із керівником обертається звільненням. Що ж, кожна проблема - це нова сходинка до успіху. Утриматися на плаву Тіні допомагають найкращі подруги та… Дмитро - той, хто одного разу вже врятував їй життя. Тіна не здогадується, що доля готує їй і приємний сюрприз - омріяну зустріч із Артемом. Від щастя її відділяє один крок. Бо щастя - це бути поруч із тим, кого любиш і хто гідний твоєї любові.

Від авторки:

Роман «Не сумуй:)» за жанром -романтична комедія, і це важливо: британські учені встановили прямий зв’язок між тривалістю жіночого життя та почуттям гумору. Книга наповнена веселощами. І у цій «обгортці», коли, здавалося б, так легко вирішуються всі проблеми! –насправді і криється великий секрет, який ми розуміємо лише з роками: жити треба легко. Легко – не означає легковажно, поверхово, байдуже… Жити легко –означає робити те, що любиш. Бути поруч з тими, кого любиш і хто гідний твоєї любові. Жити треба так, щоб було легко жити!


Коментарі