Добрі історії про дружбу

Турбулентні та складні часи діти переживають особливо тяжко. Тому зараз як ніколи дітки потребують добрих, легких та позитивних історій. Пропонуємо вашій увазі добірку із книг для дошкільнят та молодших школярів, які розрадять, покращать настрій та допоможуть знизити тривожність перед сном.

«Єнотик Бо і повітряна куля», Ірина Лазуткіна

Мила, мі-мі-мішна та така вже добрезна історія про єнотика, який мріяв стати повітроплавцем, не залишить байдужим нікого. Єнотик Бо – з родини полоскунів, тому мав, за сімейними традиціями, вчитися в «Школі ремонту пральних машин», «Школі виготовлення душових кабінок», чи ще якомусь освітньому закладі, на кшталт цього. Але в Бо зовсім інші мрії! Він більше за все на світі мріє… літати! Тому йде навчатися у школі повітроплавців. А яка ж спокуса політати на повітряній кулі разом із найкращим другом, кротом Омом (навіть якщо для цього потрібно ту кулю викрасти!). Пригоди бешкетунів починаються: після повітряної аварії друзі опиняються на Острові світлячків, і їм треба будь-за що повернутися додому, доки без них не розпочався найбільший у світі повітроплавний фестиваль «Монгольф’єрія»!

Книга про шалені повітряні пригоди, мрії та їх здійснення, сміливість та наполегливість, а також про відповідальність за свої вчинки. А ще – про цінність дружби, яка надихає, про вірних товаришів, з якими, здається, ти можеш подолати все!

«Як добре, коли є друг, готовий прийти на допомогу, – подумав я, – а краще – прибігти».

«Але ж друг – це не завжди той, з кого є користь, він є, і від цього вже радісно».

«Маленька Відьма та Кір», Олексій Надемлинський

Якщо вередлива Ґвендолен вже давно вміє користуватися чарами, дванадцятирічна Маринка тільки-но дізнається про свої можливості. Вона жила звичайним життям, у звичайнісінькому місцевому районі, коли взяла додому приблудного кота, який ― хто б знав ― виявився сильною магічною істотою, і він пропонує їй вивчитися на чаклунку. І от Маринка вже вивчає основи чаклунства, дізнається про древні артефакти, намагається дотримуватися законів магії та просто весело гає час. Та то лише поки не настане пора «складати екзамен», рятуючи світ від злого чаклуна. А чи вивчиться Маринка на відьму, ви дізнаєтесь лише прочитавши книгу.

Серія «36 і 6 котів», Галина Вдовиченко

36 і 6 котів вже полюбилися тисячам читачів не лише в Україні, а й за її межі. Адже ці допитливі пухнастики вчать допомагати тим, хто опинився в біді, не втрапляти в халепи і бути поруч, коли хтось цього потребує. На сторінках книг вони і детективну справу розгадають, і стануть помічниками бабусям та дідусям, що живуть у старечому будинку, і навіть створять котячу рятувальну службу. Сумувати з 36 і 6 котами точно не доведеться!  Заряд позитиву та гарних вражень від читання гарантовано!

«Привіт! Із вами Коментатор — Чорний кіт. І зараз ми вам покажемо, де тридцять шість і шість котів отаборяться цієї дощової ночі.»

«Такого затишного, теплого та чистого притулку коти ще ніколи не мали. Вони заходилися облаштовувати собі кубельце на балконі, а поки вкладалися, встигли кілька разів посваритися.»

Коментарі