Запрошуємо до читання


У першу середу лютого світова спільнота книголюбів відзначає Всесвітній день читання вголос. Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.

Читання вголос розвиває швидкість мовлення, розширює словниковий запас, покращує розуміння й активне слухання, а також знижує стрес і робить нас щасливими.

До відзначення цієї дати долучилися і юні читайлики Центральної бібліотеки Полтавської МТГ, які завітали на бібліотечний урок – екскурсію та поринули у світ книг. Зручно розмістившись у гарному приміщені, всі разом здійснили цікаву мандрівку сторінками українських казок, перевірили свою ерудицію, кмітливість та логіку, беручи участь у різноманітних іграх. Кожен з маленьких відвідувачів мав змогу обрати книжку на свій смак та прочитати вголос вибраний текст чи вірш, демонструючи гарне вміння виразно та швидко читати.

День читання вголос  пройшов цікаво та творчо. Головне – читачі відчули радість від спілкування з книгою і зробили висновок: «Читати – це круто!».


Коментарі