Іменини у Ірини

Це надзвичайно ніжне та мелодійне жіноче ім’я популярне у всьому світі. В українців воно завше пов’язане із травневим розмаєм, адже святкування випадає на 18 травня, коли цвітуть кущі бузку, калини, жасмину, тюльпани і нарциси. Недарма ж значення цього імені – «мир» і «спокій».

Іринам приписують впевненість, чуйність і доброзичливість. Часто вони відрізняються оптимізмом і знаходять вихід зі скрутних ситуацій. Це ім’я дуже популярне в Україні.

Серед відомих українок з іменем Ірина, зокрема, українська письменниця Ірина Вільде, відома читачам завдяки повісті «Метелики на шпильках», романамі «Повнолітні діти» та «Сестри Річинські»;

Ірина Стасів-Калинець – українська письменниця, поетеса, багаторічний політв'язень радянських таборів, діяч дисидентського руху, активістка українського національного і правозахисного руху;

українська співачка Ірина Федишин та заслужена та народна артистка України Ірина Білик;

театрознавець, лауреат національної премії імені Лесі Українки (2002) Ірина Волицька  та українська режисерка Ірина Цілик, що отримала нагороду американського кінофестивалю незалежного кіно "Санденс" за найкращу режисерську роботу у документальній стрічці "Земля блакитна, ніби апельсин". А “Санденс” – це найбільший та найпрестижніший американський фестиваль незалежного кіно, на якому українські режисери ще не здобували ніяких нагород.

Наша сучасниця, українська альпіністка, перша жінка, яка підкорила Еверест - Ірина Галай, яка   перед тим підкорила найвищу точку Південної Америки Аконкагуа (6961 м), а через два тижні підняла український прапор над Ельбрусом (5642 м) – найвищою горою Європи. 

Українська спортсменка, співачка, акторка і телеведуча Іриша Блохіна. Попри те, що Ірина є донькою знаменитого українського футболіста Олега Блохіна та чемпіонки світу з художньої гімнастики Ірини Дерюгіної, вона й сама має чим пишатися. Так, Блохіна є хореографом-постановником Збірної команди України з художньої гімнастики, знялася в декількох голлівудських фільмах та є мамою двох дітей.

А тому не забудьте привітати всіх знайомих Ір, Ірин, Ірішек, Ірочек та Ірусь з їх іменинами і побажати їм всього найкращого.

Коментарі