Події, що змінили долю України

 З метою пригадати події, які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013 році, розширити знання учнів про революцію Гідності та Свободи працівники бібліотеки завітали до учнівської молоді ЗОШ № 26 з презентацією історичного кругозору «Події, що змінили долю України».
Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян - справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною - ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам'ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну власне життя.

Діти зацікавлено слухали про ті події, переглядаючи книги. Слухали майданівські вірші. Особливо зацікавила книга-реквієм, книга-спомин про нашого земляка, уродженця м. Миргорода Дмитра Коряка «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк», який загинув від осколкових поранень під час штурму ворожого блокпосту поблизу Широкиного Донецької області. Одна із вулиць нашого міста носить ім’я героя.

Дмитро й інші загинули, аби повсякчас нагадувати всім: боронити Україну – це боронити світ і нас у ньому.

Коментарі