Презентація книжкової виставки «Під знаком Нобеля»


         На передодні 185-ї річниці від дня народження шведського мецената, винахідника і підприємця Альфреда Нобеля бібліотекар бібліотеки Стегній В.В. провела для учнів ЗОШ № 26 презентацію книжкової виставки 
«Під знаком Нобеля»
   Школярі дізналися, що Нобелівська премія – одна з найбільш престижних міжнародних премій. Згідно з волею її засновника А. Нобеля, вона призначається особам, які попереднього року найбільше прислужилися людству в таких галузях діяльності як: фізика, хімія, медицина, економіка, література та захист миру.
     Бібліотекар звернула особливу увагу на такі видання, як  «Лауреати Нобелівської премії 1901-2001», «Лауреати Нобелівської премії з літератури», в яких докладно подано біографію, науковий внесок та вміщено нобелівських лауреатів.
    Під час повідомлення працівника книгозбірні «Нобелівський слід на полтавській землі» байдужих у класі не було. Школярам цікаво було дізнатися, в якому творі лауреата Нобелівської премії подано опис полтавських краєвидів, звичаїв і побуту місцевого населення.
   Учні активно називали, які художні твори, представлені на книжковій виставці, вони вже вивчали за шкільною програмою та ділилися своїми враженнями. Особливо їм запам’яталися оповідання Е. Хемінгуея «Старий і море» та повість Р. Кіплінга «Мауглі».
     На кінець заходу бібліотекар наголосила, що кожна творча людина: чи то художник, музикант, письменник, поет прагнуть за допомогою слова змінити життя людей на краще. Дуже хочеться, щоб завдяки сьогоднішньому заходу школярі винесли ті зерна, які допоможуть їм стати більш самостійними у прийнятті рішень, які облагородять їх душі, навчать цінувати прекрасне, спрямують на шлях добра і справедливості.

Коментарі