6 липня - Всесвітній день поцілунку. Історія поцілунку та чому люди цілуються?


         Всі бажаючі можуть «обмінюватися своїми душами» на повних правах - 6-го липня відзначається Всесвітній день поцілунку. У цей день у всьому світі прийнято проводити різні святкові заходи, конкурси на найкращий або найдовший поцілунок і т.п.

Чому люди цілуються? Історія появи поцілунку
Поцілунок традиційно вважається одним з найважливіших проявів любові і ніжності. Багатьох хвилює питання, чому люди цілуються? Як і коли виник такий звичай?
Більшість знаючих людей стверджує, що авторство першого поцілунку не встановлено. Він не був винайдений, як електрика або телефон. Він не був названий по імені чоловіка, який першим з'єднав свої губи і тут же розтиснув їх з характерним звуком, залишивши мокрий відбиток на щоці подруги. Так, загалом-то, не так важливо, звідки взялося слово, що позначає цю дію. Набагато цікавіше дізнатися, чому з'явилася сама дія, але із цього приводу вчені антропологи, історики і філософи до цих пір не зійшлися в думці. Теорій існує велика кількість. Деякі історики припускають, що часом зародження поцілунків можна вважати 3000 рік до нашої ери. Правда, в той час люди посилали поцілунки виключно богам.
Чому люди цілуються?
По-перше, тому що це прищеплено культурою. Майже у всьому світі люди, потрапляючи в романтичну ситуацію, відчувають неусвідомлену необхідність цілуватися. Таке відчуття, що представники протилежної статі запрограмовані на поцілунок і лише цього і чекають. Якщо ви це зрозумієте, то отримуватимете більше і самих поцілунків, і задоволення від них.
Одне можна сказати точно – люди цілуються, тому що їм це подобається. У романтичній ситуації люди раптом починають відчувати практично непереборне бажання поцілуватися.
Поцілунки з давніх часів міцно вкоренилися в нашій культурі. Ми щодня бачимо як цілуються в телевізорі, в журналах, на вулиці і в громадських місцях. Така поведінка вже стала нормою, але до сих пір не в усіх країнах. Наприклад, в ісламських державах, а також в Китаї і Японії не прийнято цілуватися на публіці. Це вважається непристойним. Європейці ж і американці цілуються всюди.
Папуаси взагалі не вміють цілуватися. Наш спосіб висловлювати свою любов здався би їм дуже дивним. Адже вони замість поцілунку обгризають вії коханого або вишукують у нього вошей.
Жителі острова Балі теж не цілуються, а лише злегка торкаються один одного обличчям. У закоханих таїтянців прийнято танцювати і тертися носом об ніс партнера.
Релігія деяких народів Африки забороняє поцілунки. Це пов’язано з вірою в те, що під час поцілунку існує небезпека втягнути в себе дух коханої людини.
Ескімоси труться носами один об одного в якості привітання. Жителі південного сходу Індії, а також Лапландії, вважають за краще замість поцілунку шанобливо притиснутися носом до щоки партнера, зробивши при цьому глибоке зітхнути.
Якщо вірити давнім переказам, то можна сказати, що під час поцілунку люди стикаються своїми душами. При цьому партнери як би обмінюються частинками один одного.
Важко сказати, чи відбувається це насправді. У будь-якому випадку, користь поцілунків вже давно довели вчені. Так, наприклад, вони полегшують больові відчуття, тому що надають на організм анестезуючу дію.
Поцілунки позитивно впливають на нервову систему людини і допомагають легше переносити наслідки стресових ситуацій.
Іншою позитивною властивістю поцілунку можна назвати сприяння в боротьбі із зайвою вагою. Якщо вірно розрахувати кількість поцілунків, необхідних вам щодня, то можна забути про дієту. 
Наукові дані підтверджують, що близько 25 калорій можна спалити всього за одну хвилину пристрасного поцілунку.
Крім того, поцілунки надають омоложуючу дію на весь наш організм. Поцілунки також сприяють підвищенню настрою за рахунок вироблення ендорфінів. Вони зміцнюють зуби, стимулюють кровообіг і уповільнюють атеросклеротичні процеси. Однак варто пам’ятати і про те, що під час поцілунку можна заразитися вірусами герпесу і гепатиту.
Цілуйтеся на здоров’я і не соромтеся виявляти свої щирі почуття! Тож нехай вони будуть взаємними!

Коментарі