«Поезія, народження серцем» літературна зустріч з творчістю Надії Гринь

Надія Іванівна Гринь – відома полтавська поетеса, лауреат  різних обласних премій та конкурсів відзначає своє день народження.

Нам дуже приємно, що визнання цієї поетеси почалося саме з нашої бібліотеки. Ще в 2005 році пройшла перша зустріч-знайомство з Надією Іванівною. На той час у неї не було жодної збірки. Вона прямо із записника читала свої вірші та наспівувала свої майбутні пісні. На сьогоднішній день у поетеси більше десяти власних збірок поезій як для дітей, так і для дорослих. Вони зворушують нас своєю колоритністю, відкритістю, безмежною любов’ю до життя та до рідної землі. Близько 40 пісень на її слова лунають в рідному краї, а деякі як в Україні, так і за її межами.

Пані Надія – патріотка нашої держави. Вона дуже болісно переживає за долю нашої країни. А на долю України дійсно випало багато випробовувань. Нарешті, коли настала незалежність, українці обрали курс на Євроінтеграцію, сподівалися, що ми станемо однією з країн Євросоюзу. Та не судилося, у листопаді 2013 року народ України сколихнула заява влади призупинити підготовку до підписання угоди про Євроінтеграцію. На Майдан вийшли сотні людей. Саме Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, що починали жити.

В книзі Віктора Ревегука «Полтавці – поборники державної незалежності України» поряд з іменами героїв минулого століття згадуються всі герої полтавського краю, які загинули за Незалежну Україну. Серед полеглих героїв Дмитро Коряк – громадський активіст, випускник Полтавського університету імені Ю.Кондратюка, боєць полку «Азов», люблячий і єдиний син у матері, який загинув під Маріуполем.

Не залишилася байдужою до цих подій і Надія Гринь. Завдяки їй побачила світ книга-реквієм, книга-спомин «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк». Ця книга є четвертим мистецький пам’ятником полтавцям, котрі віддали своє життя за Батьківщину.

На жаль, на сьогоднішній день війна з російським агресором триває. Досі точаться криваві бої, вирішується доля і майбутнє рідної землі.

Хай пам’ять про всіх невинно загиблих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Перемога обов’язково буде за нами. Бо Україна – єдина, іншого шляху у нас немає.

Запрошуємо всіх бажаючих до книгозбірні центральної бібліотеки познайомитися з чудовими збірками поезії Надії Гринь і зокрема, з її книгою-спомином  «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк».



Коментарі