Ідеї новорічного декору

Новий рік - це яскраве та чарівне свято. Його з нетерпінням чекають навіть дорослі, що вже говорити про діток! Далеко не останню роль в цьому відіграє передноворічна атмосфера, яку легко створити вдома за допомогою ідей новорічного декору та прикрас. 

Безсумнівно, ялинка, дощі, які відіграють різнокольоровими вогниками гірлянди - невід'ємні атрибути свята, але куди цікавіше створити новорічний декор своїми руками.

Ви здивуєтеся, як легко і з мінімальними витратами створити дивовижні небанальні прикраси для дому! Нудні, нічим не примітні в звичайному житті підручні матеріали знайдуть друге життя і зроблять свято незабутнім і для вас, і для ваших гостей. У вас вийде воістину новорічний будинок прикраса якого принесе масу радості і задоволення.

1. Різдвяний вінок

Традиція прикрашати вхідні двері красивим вінком з різними декоративними елементами прийшла до нас із західних країн, де це носить мало не обов'язковий характер. У нас же цей звичай поки не так міцно укорінився, однак те, що такий віночок створює новорічний настрій і атмосферу - це поза всякими сумнівами! Тим більше, що зробити такий новорічний декор своїми руками досить просто. 

Вам знадобиться:

- Кругла основа (можна зробити з дроту, вирізати з щільного картону або ж купити готовий коло з пінопласту);

- хвойні гілки, дощик, сизаль як намотування на основу, на якій будуть кріпитися елементи вироби;

- міні-декор у вигляді ягід, фруктів, невеликих ялинових шишок, новорічних куль, красиві стрічки або бантики;

- термоклей для кріплення деталей.

Далі все залежить тільки від вашої фантазії і авторської задумки! Дивіться які оригінальні і ефектні різдвяні вінки своїми руками можна зробити без особливих зусиль.

2. Новорічна ікебана

Хто сказав, що на Новий рік можна обмежитися однією традиційною ялинкою? Ікебана - незвичайний і оригінальний декор, який здатний стати цікавим акцентом в новорічному інтер'єрі. Якщо ви хочете по-справжньому атмосферне новорічний будинок прикраса ікебана - відмінна ідея! 

Що потрібно?

- основа, якої може стати пляшка, ваза, плетений кошик і навіть валянок;

- флористична губка для більшої довговічності композиції;

- різноманітний декор : цукерки, яблука, палички кориці, мандаринки і т.д.

3. Гірлянда в пляшці

Раз вже без гірлянд не обходиться жоден Новий рік, можна піднести її оригінально і абсолютно по-новому! Наприклад, помістити її в порожні скляні пляшки і розставити їх по квартирі. Єдиний нюанс, який потрібно дотримати - використовувати гірлянду, яка не нагрівається до високих температур. У підсумку такий новорічний декор своїми руками виглядає дуже ефектно і стильно!

4. Підсвічник з шкірки апельсина 

 Ідеї новорічного декору можуть бути не тільки естетично красивими, але ще і ароматними. Наприклад, якщо акуратно вичистити м'якоть апельсина і вставити всередину свічку-таблетку, вийде гарний свічник, який не тільки наповнить квартиру приємним ароматом, але і стане оригінальним і небанальним прикрасою інтер'єру.

5. Ялинкові іграшки з фетру

 Ідеї новорічного декору далеко не обов'язково мають на увазі складність у виконанні. Наприклад, такий милий і теплий новорічний декор своїми руками легко зробити навіть тим, хто ніколи не займався рукоділлям і хендмейдом. 

 Вам знадобиться:

- фетр різних кольорів;

- шаблони (у формі шишок, ялинки, будиночка і т.д.)

- різнокольорові намистини, перли , стрази ;

- нитки;

- ножиці;

- голка;

- олівець;

- тонка атласна стрічка

 Для початку потрібно перенести шаблон на фетр і вирізати. Далі до заготівлі пришиваємо намистини і петельку з стрічки. Отриманими прикрасами можна прикрасити ялинку, камін або інші предмети інтер'єру.

Отож, озброюйтесь знаннями і приємного вам декорування та веселих свят!

Коментарі