Антуан де Сент – Екзюпері : «Головне бачити тільки серцем» до 120 річчя від дня народження французьського письменника


29 червня виповнюється 120 років від дня народження Антуана де Сент - Екзюпері — видатного французського письменника, класика світової літератури.
Знаменитий французький письменник, поет і льотчик Антуан де Сент – Екзюпери був дуже обдарованою особистістю в самих різних областях.  За своє життя  Екзюпері створив чимало літературних шедеврів, які по праву визнані  надбанням світової культурної спадщини.  Крім «Маленького принца» з під його пера вийшлий інші твори, не менш значимі, хоча для більшості читачів він знайомий саме завдяки цій книзі. У світову літературу Сент – Екзюпері увійшов насамперед як художник – гуманіст, майстер філософської ліричної прози і став однією із видатних постатей століття. Його твори просякнуті  дитячими щирими почуттями, радістю і веселощами. За це  «Маленького принца» обожнюють і діти і дорослі різних поколінь.
Ім'я Антуана де Сент-Екзюпері не тільки назавжди увійшло в золотий фонд літератури, але і стало синонімом романтики. Нащадок хрестоносців, військовий льотчик, дивовижний письменник і глибокий філософ – він був загадкою за життя і залишився таким навіть у своїй смерті.


Коментарі