День Святого Валентина-2019: книги про кохання, розлуку і вірність


Наближається День Святого Валентина і потрібно вже вибирати подарунки і планувати свій романтичний день. Тим, хто любить зануриться в літературний світ романтики ми пропонуємо добірку книг про кохання, розлуку і переживання.
    Джейн Остін "Гордість і упередження". Умовності і складності, створені суспільством, часто не дозволяють створювати так звані нерівні шлюби. Адже, він – багатий, а вона – бідна, але горда і сильна. Любителі поридати над книгою будуть задоволені книгою. Хоча, роман і правда сильний.
    Олександр Пушкін "Євгеній Онєгін". Це роман у віршах російського поета Олександра Сергійовича Пушкіна буде вічно актуальним і прекрасним. Твір поет писав більше 7 років і, за його словами, він був "плодом розуму холодних спостережень і серця сумних замет". Це історія Дочки поміщика Тетяни Ларіної, яка закохується в молодого дворянина Євгенія Онєгіна. Нерозділене кохання, листи, вірші і сльози.
    Пауло Коельо "Одинадцять хвилин". Це скандальна книга про "жіночу" вічну тему кохання, почуття, пристрасть і секс. Це історія про молоду дівчину Марію. Марія, яка піддавшись на вмовляння вербувальника, їде працювати в Швейцарію – танцівницею в закритому клубі. Але стає далеко не танцівницею.
    Стефан Цвейг "Нетерпіння серця". Філософський і глибокий роман. Ця історія любові красивої і багатої  Едіт до юного лейтенанта австрійської армії Антона. Любов прекрасна і сумна. Все пронизане глибокими роздумами і любовними стражданнями. Юність так нетерпляча, а серце норовисто.
    Ельчин Сафарли "Мені тебе обіцяли". Азербайджанський письменник, журналіст Сафарлі вміє показати глибокі почуття простими словами. Це історія про молодого чоловіка, який бореться з депресією, після того, як його кохана померла. Боротися з нею йому допомагає подруга юності. Дуже прониклива історія.
    Габріель Гарсія Маркес "Кохання під час холери". Флорентіно і Ферміна закохуються в юності, але, батько Фермін, а пізніше і вона сама перешкоджають цим почуттям. І Флорентіно змушений чекати до самої старості. Коли ж відданість переростає в одержимість?
    Елізабет Гілберт "Їж, молись, кохай". Це книга мемуарів, на основі якої був знятий однойменний фільм з Джулією Робертс у головній ролі. Це історія – один рік з життя жінки, яка подорожує по Італії, Індії та Індонезії в пошуках "всього" – кохання, себе, прощення, гармонії, щастя.
    Ніколас Спаркс "Щоденник пам'яті". Роман заснований на реальних подіях і опублікований в 1996 році. Книга також була екранізована. Це історія про любов двох людей, які пронесли її через усе життя і навіть більше. Навіть з втратою пам'яті вона згадує все, адже він веде щоденник пам'яті ...
    Еміль Золя "Дамське щастя". Головна героїня – сильна і розумна жінка, справжня бізнес-леді кінця XIX століття. Своєю підприємницькою жилкою вона нагадує незабутню Скарлетт О'Хара. Ось тільки у дівчини куди більш добре серце. Ми захоплено стежимо за тим, як убога Деніз поступово будує успішну кар'єру в світі моди, проявляючи тонке розуміння людських слабкостей.
    Колін Маккалоу "Співаючі в тернику". Це сімейний роман, який став бестселером. Він також був екранізований. Одне тільки назва чого варта – це ціла притча про маленьку пташку, яка так гарно співає, але тільки раз в житті, перед тим, як кинутися на повні груди на терен. Історія чимось схожа на історію про пташку – Меггі Клірі закохана в Ральфа де Брікассара (священика). Все їхнє життя – це боротьба, злети, сльози і секунди щастя.

Коментарі