Щоб у серці жила Батьківщина



Перший урок у новому навчальному 2018 році «Щоб у серці жила Батьківщина» у нашій бібліотеці пройшов у формі мандрівки. Учні ЗОШ № 19 і № 26 подорожували рідною країною, а допомагали їм у цьому ведучі Валентина Стегній  та Валентина Петруня.
Зупинки відбулися  на 10 станціях. На першій зупинці учні показали свої знання Державної символіки України. На станції «Біографічна» школярі за допомогою логічного ланцюжка слів визначали відомі історичні особи.
Для мандрівника важливо вміти користуватися картою. Тому на зупинці «Географічній» діти показали столицю України та обласні міста нашої Батьківщини.


         Зупинка на станції «Поетична» допомогла учням дізнатися про творчість українських поетів. Також школярі декламували свої улюблені вірші.
На зупинці «Народна скарбничка», де учні називали українські народні прислів’я , приказки, легенди, мандрівники ще раз переконалися, що український народ дуже мудрий.
На шляху подорожуючих ще було дуже багато цікавих станцій : «Історична», «Народознавча», «Смачна», «Пісенна», «Танцювальна».
А кінцевою у мандрівці стала зупинка «Краєзнавча», на якій діти називали архітектурні споруди, якими славиться Полтава.
Наприкінці заходу був проведений флешмоб: учні склали із кольорового паперу (жовтого і  блакитного) прапор України.
Синьо-жовтий прапор України –
Це безхмарне небо, синє-синє,
А під небом золотіє нива,
І народ – і вільний, і щасливий.

Коментарі