Бісерне диво

   Чи бачили ви коли-небудь, як із маленьких шматочків скла виплітають щастя? Нитка за ниткою, думка за думкою, намистинка за намистинкою. Проґавив –  збирай на підлозі втрачене, якщо, звісно, все знайдеш. Цінність кожної детальки пізнається з часом. Для когось життя – це потенційне нанизування бісеринок на ледь помітну нитку, а для когось: навпаки – нанизування – ціле життя.

  Будь-яка нова справа - це завжди цікаво і захоплююче. А бісероплетіння і вишивка бісером - це саме ті справи, які ніколи не пізно почати. Для початківців виготовлення бісерних виробів може здатися заняттям складним і вимагає великої вправності, але, головне, мати терпіння і бажання створювати прекрасне.
   У нашій бібліотеці зараз діє виставка робіт нашої колеги Цірценс  Людмили.

   Дивишся на її плетиво – і серце оживає. Скільки душі в цих квітах, скільки любові в картинах! Але на жаль, бісероплетіння – недешеве задоволення. Ще й не кожен бісер якісний: китайський краще не купувати – даремна трата грошей, найкращий – чеський, рівненький, блискучий, але дорожчий. 

   Тому бісер для нашої рукодільниці й надалі залишається справою винятково для душі. 
  Не кожному це заняття до снаги, бісер – для терплячих, наполегливих, креативних людей. Це не стільки техніка, скільки творчість.




Коментарі