ІВАН МОЦАР - гідний син рідного краю


В центральній міській бібліотеці вшанували пам'ять сучасного українського літератора - прозаїка, літературного критика, гумориста, художника-карикатуриста 

Івана Миколайовича Моцара,
 який понад 40 років працював журналістом. 

Щедра полтавська земля спонукала і сприяла народженню художніх літературних творів. Він описував переважно історії, які довелося пережити самому або траплялись з кимось із друзів чи знайомих.
Іван Миколайович залишив про себе пам'ять в книгах. Він справжній Володар слова, автор книг: "Вогонь вечірнього багаття", "Вітер з поля", "Овиди пам'яті", "Між сьогоденням і вічністю", "Сліпий дощ навскіс".
     

 
   Довгий час 
Іван Миколайович працював у жанрі гумору і сатири. Всі збірки з віршованими та прозовими гуморесками, мініатюрами, які він сам ілюстрував, дотепні карикатури, подаровані бібліотеці.

Більше 10 років на громадських засадах упорядковував, редагував та ілюстрував альманахи гумору та сатири "Полтавський сміхограй" та "Сміхограйчик", де вміщено твори сотень наших дотепників.
Крім цих книг, які представлені на виставці, Іван Миколайович значну частину своєї власної бібліотеки подарував нашій бібліотеці.






Пам'ять про Івана Миколайовича Моцара назавжди залишиться в наших серцях, а його книги, які є окрасою фонду бібліотеки, слугуватимуть прийдешнім поколінням.

Вшанувати пам'ять Івана Миколайовича завітали побратими по перу: полтавський письменник Іван Нечитайло, поетеса Надія Гринь, літератор Анатолій Мусійченко  та інші.

Світла пам'ять шановному
 Івану Миколайовичу Моцару.






Коментарі