"Аби душа була жива" В.Мирний

1 листопада відомий полтавський поет, прозаїк
 Володимир Мирний
 відзначить свій ювілей -  
80 років від дня народження.


Доктор філологічних наук, професор академік Микола Степаненко пише: "До тих майстрів красного письменства, які сумлінно виконують цю Господом покладену на них принуку, належить Володимир Мирний. Траєкторія його творчості широка, багата на жанри, заряджена перлами. Митець управно володіє поетичними секретами, його проза впізнавана, закорінена в реальне життя. Перу Володимира Степановича належать наповнені свіжими роздумами літературознавчі розвідки, здебільшого про письменників-краян, себто полтавців...

Найсутніше для цього поета і прозаїка є те, що всі його вірші, оповідання, повісті оперті на нездоланну силу людини в її нерозривному зв'язку з рідною землею".
Запрошуємо до нашої бібліотеки переглянути  добірки Володимира  Мирного, в яких він оспівав земну красу,  серце  сповнене любові, воно купається в ній, як у сонячному промінні. А де любов, там краса, добро, щастя і світла радість життя.
 Характерним для віршів поета є неприйняття міщанської байдужості, людської пихи, ситості. Він уважний до людських болів і страждань. Його вабить до себе все красиве, одухотворене; він не просто милується природою, а й стривожений тим, що цивілізація руйнує її.
Особливо непохитно і твердо стоїть поет на сторожу рідного слова. Українську мову береже, як душу. Без рідного слова його власне життя втратило б свій високий сенс і мудру доцільність.
"Високої оцінки заслуговують і ті твори, які сам автор назвав "поезією в прозі". Вони мають особливий звукопис, пишну орнаментальність, етнопоетичну обарвленість, а ще накладені на художньо довершені описи. Біль і гнів, якими письменник щільно населив свої повісті, оповідання, образки, притлумлюються. Вишукана поетика оповіді магнетично притягує до себе"- так охарактеризував творчість Володимира
Мирного Микола Степаненко.

              Твори В.Мирного ви знайдете у нашій бібліотеці.

     Ювілярові ми бажаємо міцного здоров'я, творчого натхнення, щоб ще писалося, писалося  і писалося.  Творчість Володимира Мирного завжди знайде свого читача в нашій бібліотеці.


Коментарі