І.Моцар: на його талант не впливають літа

"І.Моцар:
 на його талант 
не впливають літа"
                    
     Користувачі бібліотеки мають змогу познайомитися з літературою про талановитого  журналіста, прозаїка, літературного критика, художника-карикатуриста Івана Моцара та з його власними книгами, дарунками для бібліотеки. 
   

     Він пише і віршами, і прозою і сам створює візуальний ряд для своїх книг, бо вважає, що ілюстрація відіграє важливу роль у літературі. 
                  
         

    Варто зазначити, що переважна більшість карикатур стосуються нашого повсякденного життя, гостро, сміливо відображають наші проблеми і негаразди, тобто відображають наше сьогодення в усіх його аспектах. 
     





   Закономірно, що одні гумористичні малюнки викликають у нас сміх, а інші примушують задуматись над нашим не  завжди веселим сьогоденням. Таке наше строкате життя і від цього нікуди не подітися.

                   


 


    Іван Миколайович частий і бажаний гість нашої бібліотеки, автор гумористичних книг "Доленосні чудасії", " Цвьох - і нашим капець", "Дещо про неабищо", "Прямим влучанням".
                   




    



              Крім того він автор книг новел "Вогонь вечірнього багаття", "Вітер з поля", "Овиди пам'яті", які вмістили оповідання, новели й замальовки.
         Знаний як упорядник, редактор, художник-карикатурист багатьох колективних збірок і окремих книг полтавських авторів.
             
       
              

       Іван Моцар  - головний редактор, упорядник і художник альманаху "Полтавський сміхограй", започаткований Полтавською спілкою літераторів.

                          


   А ще у альманаха "Полтавський сміхограй" є дітки - "Сміхограйчики" (гумор для дітей, де вміщено твори наших дотепників), редактором та упорядником якого також Іван Миколайович.
                        
                     



  Іван Моцар - лауреат Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Чабанівського, обласних премій імені Леоніда Бразова, імені Петра Артеменка, нагороджений медалями "За трудовое отличие", "За доблестный труд", а також почесними грамотами та багатьма іншими відзнаками.
                





Коментарі